Close

Anti haaruitval vitamine

Haaruitval is een veel voorkomend probleem waar vooral ouderen vaak last van hebben. Ook jongeren kunnen echter last hebben van overmatig haaruitval door stress, maar ook door genetische aanleg. Valt je haar uit? Dan kan je dat een flinke deuk in je zelfvertrouwen opleveren. Wij zetten op een rijtje wat de oorzaken zijn, welke vitamines je haaruitval verminderen en wat nog meer helpt wanneer je last hebt van dit probleem.

 

Haaruitval: wat zijn de oorzaken?

Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben. Over het algemeen zijn de redenen in twee categorieën in te delen: de chronische variant, ook wel alopecia androgenetica genoemd, en de variant veroorzaakt door stress: telogeen effluvium.

Chronische haaruitval
Chronische haaruitval is de minst onomkeerbare variant van haaruitval. Deze soort haaruitval is te herkennen aan het geleidelijk dunner worden en uitvallen van het haar. Deze soort van haaruitval komt het vaakst voor bij mensen boven de vijftig, maar werden je familieleden jong kaal? Dan is de kans groot dat je dit geërfd hebt. Vrouwen hebben minder vaak last van chronische haaruitval. Toch komt dit –vooral na de overgang- regelmatig voor. Vermoedelijk komt dit door de hogere concentratie testosteron, een mannelijk hormoon dat ook vrouwen aanmaken. Testosteron wordt omgezet naar dihydrotestosteron (DHT). Dit hormoon laat de haarfollikels verschrompelen, waardoor er geen haar meer uit deze haarzakjes kan groeien. Gelukkig zijn er wel verschillende manieren om haaruitval zoveel mogelijk te verminderen, zoals speciale anti-haaruitval vitamine.

Plotselinge hevige haaruitval
Naast de chronische oorzaak kan haaruitval ook heel plotseling ontstaan. Schrik je van de grote hoeveelheden uitgevallen haar in je borstel of op je kussen? Als je meer dan honderd haren per dag verliest heb je waarschijnlijk last van plotselinge hevige haaruitval. Deze variant komt vaker voor bij mensen onder de vijftig en kan verschillende oorzaken hebben. De belangrijkste oorzaak is stress. Wanneer je lichaam in stresstoestand verkeert, bijvoorbeeld na een heftige periode of een ongeval, dan gaat je haar dankzij de hoge hoeveelheid stresshormonen vervroegd over in de rustfase. Hierdoor stopt je haar eerder met groeien en valt het sneller uit. Ook wanneer je een erg streng dieet volgt, een ijzertekort hebt of een bevalling achter de rug hebt kan je last hebben van heftige haaruitval. Is de periode van stress of ondervoeding voorbij? Dan groeit je haar meestal binnen drie tot negen maanden weer als vanouds. Om dit proces te ondersteunen kun je anti - haaruitval vitamine slikken of één van de andere tips opvolgen.

 

Haaruitval vitamine: welke vitamines helpen?

Je haar heeft net als de rest van je organen vitamines en mineralen nodig. Wil je gezond haar? Dan is het zeker aan te raden om anti-haaruitval vitamines te slikken.

IJzertabletten
Merk je dat je haar snel uitvalt? Dan kan je dat proberen te verminderen met ijzertabletten. IJzer is een component van hemoglobine en transporteert zuurstof door het lichaam. Ook zuurstof is erg belangrijk bij de haargroei. Merk je dat je haar broos is  en uitvalt? Probeer dan eens ijzertabletten. IJzer zit ook in bladgroente als spinazie, rood vlees, vis en gevogelte.

Vitamine B complex
Ook vitamine B wordt vaak aangewezen als een heus anti-haaruitval vitamine. Vitamine bevat onder andere Pantotheenzuur (B5), Foliumzuur (B9) en Niacine (B3). Die laatste stimuleert de bloedstoevoer naar de hoofdhuid. Niacine komt ook voor in vis en vlees. Een tekort aan panthotheenzuur kan voor haaruitval zorgen. Probeer je je haaruitval te verminderen? Slik dan eens een tijdje deze anti-haaruitval vitamine.

Biotine
Biotine zorgt voor de aanmaak van keratine. Keratine zorgt voor stevige nagels en stevig, dik haar. Daarnaast wordt wel eens gezegd dat Biotine het grijs worden van je haar enigszins tegengaat. Een anti-haaruitval vitamine die de moeite waard is om te proberen! Biotine zit verder in graan, eiwit, rijst en melk.

 

Haaruitval: nog meer tips

Gezond haar komt natuurlijk deels van binnenuit, maar ook de buitenkant van je haar mag niet vergeten worden. Zo voed je haar optimaal. Het wereldwijd bekende cosmeticamerk RevitaLash komt na hun wimperserum nu ook met een haarlijn. Deze haarlijn bestaat uit drie producten: het Detox Hair&Scalp masker voor het diep voeden van je haar en hoofdhuid, de Micro-Targeting Spray en de Fast-Absorbing Foam. Deze ReGenesis haarproducten beschermen je haar tegen haarbreuk en broosheid. Daarnaast verbeteren de producten de textuur, glans en vochtbalans van je haar, waardoor je haar er weer gezond en dikker uitziet. Een optimale aanvulling op je anti-haaruitval vitamines!

 

Bekijk hier alle ReGenesis haarproducten

Image of two models posing, looking directly at the camera. Photo of models displaying eyelashes and eyebrows

Bij inschrijving gaat u akkoord met onze privacy policy en voorwaarden